U posudi dobro pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Dodajte maslinovo ulje i miksajte na najmanjoj brzini. Dodajte i jedno po jedno jaje i dobro izmiksajte.
Zatim dodajte mljevene orahe i naribanu mrkvu te dobro izmiješajte špatulom. Smjesu podijelite na tri dijela i pecite oko pola sata na 160 stupnjeva, u kalupu promjera 22 cm.
Dok se biskviti peku, napravite kremu. Posebno izmiksajte vrhnje za šlag, a u drugoj posudi miksajte maslac i krem sir te dodajte šećer. Miksajte dok se sve ne sjedini.
Dodajte čvrsti jogurt i izmiksano vrhnje za šlag i miksajte dok se sve ne sjedini. Kremu podijelite na dva dijela i ostavite nekoliko žlica kreme za premazati tortu.
Tortu složite tako da ide red biskvita, red kreme, red biskvita, red kreme i na kraju još jedan biskvit. Tortu premažite s onih par žlica kreme što ste ostavili, a možete ju ukrasiti sjeckanim orasima. Ohladite preko noći.