Tarte tatin

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Tarte tatin

Francuski klasik, kolač s jabukama, jednostavan za pripremu, a budi sva čula.

Sastojci

Broj porcija
10
7Golden jabuka
300 gšećera
150 gmaslaca
cimet, vanilija
1lisnato tijesto

Priprema

1 Karamelizirajte šećer i otopite maslac

U tavi ili plićem loncu napravite karamel od šećera pa mu dodajte maslac.


Otopite, pa dodajte oguljene i na 4 dijela narezane jabuke, cimet i vaniliju pa kuhajte na umjerenoj vatri dok jabuke ne omekšaju.


2 Složite i ispecite

U okruglu posudu za pečenje posložite jabuke te ih još malo pospite cimetom i zalijte s par žlica karamele.


Na njih stavite lisnato tijesto, probodite ga vilicom i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog