Ultimativna čokoladna torta

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ultimativna čokoladna torta by Shutterstock Shutterstock
Ovo je torta koja će oduševiti vaše goste - 3 sočna čokoladna biskvita premazana su gustom i baršunastom čokoladnom kremom. Tortu smo dekorirali naribanom čokoladom.

Sastojci

Broj porcija
14

Biskvit

200 gčokolade za kuhanje (oko 60% kakaa)
200 gmaslaca
1 žlicainstant kave
170 gglatkog brašna
½ žličicepraška za pecivo
¼ žličicesode bikarbone
200 gšećera
25 gkakaa u prahu
3jaja
75 mlmlaćenice
50 gnaribane čokolade (za ukras)

Ganache

200 gčokolade za kuhanje (60% kakaa)
300 mlvrhnja za šlag
2 žlicešećera

Priprema

Biskvit

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva (ako koristite ventilacijsku, na 140 stupnjeva), a kalup za tortu promjera 20 cm namastite.


2Miješajte

U posudi srednje veličine pomiješajte nasjeckanu čokoladu, otopljeni maslac, kavu i 125 ml hladne vode. Zagrijte na slaboj vatri i miješajte dok se sve ne otopi.


3Pomiješajte suhe sastojke

Sjedinite suhe sastojke pazeći da ne ostaju grudice.


4Sjedinite sastojke

Istucite jaja i mlaćenicu. Smjesu s otopljenom čokoladom i smjesu s jajima umiješajte u smjesu s brašnom. Miješajte dok sve ne bude glatko i konzistentno.


5Pecite

Izlijte u kalup i pecite 85 do 90 minuta. Kako biste provjerili je li torta gotova, zabodite čačkalicu koja bi trebala biti čista kada ju izvadite.


6Ostavite da se ohladi

Tortu ostavite u kalupu da se hladi, zatim ju premjestite na žicu da se ohladi u potpunosti. Kada se ohladila, horizontalno ju podijelite na tri dijela.

Ganache

7Zagrijte vrhnje za šlag

Za ganache u zdjelu stavite nasjeckanu čokoladu za kuhanje, a u loncu sjedinite vrhnje za šlag i šećer te zagrijavajte dok ne zavrije.


8Prelijte preko čokolade

Skinite s vatre i prelijte preko čokolade te miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi i krema ne bude glatka. Ostavite da se ohladi da se lagano stisne, ali da ju i dalje možete izliti.


9Dekorirajte

Spojite slojeve s malo ganachea, a ostatak izlijte preko torte ostavljajući da curi sa strana. Kremu zagladite lopaticom, pazeći da prekrijete cijelu tortu. Kolač dekorirajte ribanom čokoladom. Stavite u hladnjak na 4 sata pa poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
541 kcal
Proteini
6 g
Masnoće
35 g
Ugljikohidrati
55 g
Sol
0.51 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.