Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva (ako koristite ventilacijsku, na 140 stupnjeva), a kalup za tortu promjera 20 cm namastite.
U posudi srednje veličine pomiješajte nasjeckanu čokoladu, otopljeni maslac, kavu i 125 ml hladne vode. Zagrijte na slaboj vatri i miješajte dok se sve ne otopi.
Sjedinite suhe sastojke pazeći da ne ostaju grudice.
Istucite jaja i mlaćenicu. Smjesu s otopljenom čokoladom i smjesu s jajima umiješajte u smjesu s brašnom. Miješajte dok sve ne bude glatko i konzistentno.
Izlijte u kalup i pecite 85 do 90 minuta. Kako biste provjerili je li torta gotova, zabodite čačkalicu koja bi trebala biti čista kada ju izvadite.
Tortu ostavite u kalupu da se hladi, zatim ju premjestite na žicu da se ohladi u potpunosti. Kada se ohladila, horizontalno ju podijelite na tri dijela.
Za ganache u zdjelu stavite nasjeckanu čokoladu za kuhanje, a u loncu sjedinite vrhnje za šlag i šećer te zagrijavajte dok ne zavrije.
Skinite s vatre i prelijte preko čokolade te miješajte dok se čokolada u potpunosti ne otopi i krema ne bude glatka. Ostavite da se ohladi da se lagano stisne, ali da ju i dalje možete izliti.
Spojite slojeve s malo ganachea, a ostatak izlijte preko torte ostavljajući da curi sa strana. Kremu zagladite lopaticom, pazeći da prekrijete cijelu tortu. Kolač dekorirajte ribanom čokoladom. Stavite u hladnjak na 4 sata pa poslužite.
(po porciji)