Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. 2 kalupa promjera 15cm na dnu obložite papirom za pečenje, a obruč malo namastite.
Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol.
U drugoj posudi miksajte maslac i šećer jednu minutu. Dodajte ulje, pa miksajte još jednu minutu. Ubacite jedno po jedno jaje, miksajući između svakog. Dodajte kiselo vrhnje i sjedinite sastojke.
Na kraju dodajte naizmjence pola brašna, pola mlijeka pa i ostatak, miksajući na laganoj brzini da se svi sastojci sjedine i povežu.
Ubacite čokoladne komadiće koje ste malo posuli brašnom i pomiješajte.
Smjesu podijelite na dva jednaka dijela u svaki kalup. Pecite 35-40 min, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Biskvite ohladite u potpunosti.
Za kreme rasporedite nasjeckanu čokoladu u dvije posude. Vrhnje zagrijete do vrenja pa prelijte količinu koja ide za tamnu kremu preko tamne čokolade, a onu za bijelu preko bijele. Promiješajte i ostavite da se stisne.
Kad su se kreme ohladile, dodajte svakoj krem sir i štapnim mikserom izradite i jednu i drugu.
Biskvite poravnajte nožem.
Stavite jedan biskvit na tanjur za posluživanje. Namažite vanjski dio biskvita tamnom kremom, a unutra bijelom kremom.
Ponovite postupak sa drugim biskvitom i kremom, na kraju cijelu tortu premažite kremom.
Ukrasite po želji.