Tiramisu cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Tiramisu cheesecake by Shutterstock Shutterstock
Tiramisu cheesecake by Shutterstock Shutterstock

Mascarpone i piškote idealna su kombinacija, a sir je i glavni sastojak laganih krema koje se odlično slažu s čokoladom, kavom ili sezonskim voćem. Dodatni bonus je što ne morate paliti pećnicu kako bi se zasladili!

Sastojci

Broj porcija
6
500 gmascarpone-a
200 gmilerama
100 gšećera u prahu
2vanilin šećera
20 gmljevene želatine
100 mlvode
1pakiranje piškota
200 mljako crne kave
2 žliceruma

Dodatno

kakao
voće po želji

Priprema

1Pripremite želatinu

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici.


2Izradite mascarpone

U zdjeli pomiješajte mascarponemileram i šećer u prahu, dodajte pripremljenu želatinu zagrijanu na laganoj vatri, miksajući kako se ne bi stvorile grudice. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu.


3Pomiješajte kavu i rum, natopite piškote

U dubokom tanjuru pomiješajte kavu i rum. Piškote namačite u mješavinu kave i ruma, slažite na dno čaša u kojima ćete poslužiti desert.


4Dodajte kremu od sira

Posložene piškote prekrijte kremom od sira, ponovo stavite red natopljenih piškota i kremu od sira.


5Posipajte kakaom i stavite na hlađenje

Gotovi desert obilno posipajte kakaom u prahu. Stavite u hladnjak na 4-5 sati, najbolje preko noći. Ohlađeni tiramisu poslužite sa voćem po želji.






Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.