Cheesecake s čokoladom i kikiriki maslacem

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Cheesecake s čokoladom i kikiriki maslacem
Cheesecake s čokoladom i kikiriki maslacem
Krem sir, čokolada i kikiriki maslac tri su glavna sastojka za ovu kremastu tortu. Torta se brzo priprema, ali ipak morat ćete se malo strpjeti kako bi se krema dovoljno ohladila i stisnula prije posluživanja.

Sastojci

Broj porcija
10

Podloga

150 gpetit keksa
60 grastopljenog maslaca
1 žlicaotopljenog maslaca za kalup

Čokoladni sloj

120 gnasjeckane čokolade za kuhanje
200 g punomasnog krem sira
30 gšećera u prahu
1 žličicaekstrakta vanilije
Prstohvat soli
60 mlvrhnja za šlag

Kikiriki sloj

200 gpunomasnog krem sira
50 gšećera u prahu
1 žličicaekstrakta vanilije
85 gkikiriki maslaca
60 mlvrhnja za šlag

Ganache

85 gnasjeckane čokolade za kuhanje
110 mlvrhnja za šlag
2 žlicenasjeckanog kikirikija (dekoracija)

Priprema

Podloga

1Sameljite kekse

Za ovu tortu koristite kalup promjera 18 cm. Kekse sameljite u blenderu, a maslac rastopite. Premažite kalup s malo rastopljenog maslaca, a ostatak promiješajte s razmrvljenim keksima. 


2Utisnite u kalup

Smjesu s keksima dobro utisnite (rukama ili dnom čaše) u kalup pa ga stavite u zamrzivač na 30 minuta. 

Čokoladni sloj

3Rastopite čokoladu

Čokoladu nasjeckajte na manje kockice pa ju rastopite u mikrovalnoj u intervalima po 30 sekundi. Nakon svakog intervala čokoladu promiješajte. Otopljenu čokoladu ostavite sa strane da se ohladi.


4Miksajte

Kratko izmiksajte krem sir na srednjoj brzini. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanilije i sol pa miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte ohlađenu rastopljenu čokoladu pa još jednom smjesu kratko izmiksajte dok se svi sastojci ne povežu. 


5Sjedinite sastojke

U posebnoj posudi, srednje veličine, izmiksajte vrhnje u šlag pa dodajte u smjesu s čokoladom. Sve sastojke lagano promiješajte špatulom.


6Ohladite

Dobivenu čokoladnu smjesu stavite na podlogu od keksa, ravnomjerno rasporedite, zagladite špatulom i stavite u hladnjak na 1 sat.

Kikiriki sloj

7Miksajte

Kratko izmiksajte krem sir na srednjoj brzini. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanilije i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.


8Dodajte kikiriki maslac

Ako je potrebno kikiriki maslac stavite na 15 sekundi u mikrovalnu kako bi se zagrijao i dobio blago tekuću teksturu. Dodajte u smjesu sa sirom pa miksajte dok se sastojci ne sjedine.


9Lagano umiješajte

U posebnoj posudi srednje veličine, izmiksajte vrhnje u šlag pa dodajte u smjesu s kikirikijem. Sve sastojke lagano promiješajte špatulom.


10Ohladite

Dobivenu smjesu prelijte preko čokoladnog sloja i zagladite špatulom. Stavite u hladnjak na 1 sat.

Ganache

11Zagrijte

Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće i stavite u posudu. Vrhnje zagrijte do vrenja pa njime prelijte nasjeckanu čokoladu. Ostavite 2 do 3 minute, a zatim dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi.


12Dekorirajte

Izvadite tortu iz hladnjaka i na vrh izlijte rastopljenu čokoladu. Kalup primite u ruke pomičući ga lijevo-desno kako bi ganache prekrio cijelu površinu. Dekorirajte nasjeckanim kikirikijem po želji pa stavite u hladnjak preko noći kako bi se torta stisnula.


13Poslužite

Skinite obruč kalupa, narežite i poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.