Za ovu tortu koristite kalup promjera 18 cm. Kekse sameljite u blenderu, a maslac rastopite. Premažite kalup s malo rastopljenog maslaca, a ostatak promiješajte s razmrvljenim keksima.
Smjesu s keksima dobro utisnite (rukama ili dnom čaše) u kalup pa ga stavite u zamrzivač na 30 minuta.
Čokoladu nasjeckajte na manje kockice pa ju rastopite u mikrovalnoj u intervalima po 30 sekundi. Nakon svakog intervala čokoladu promiješajte. Otopljenu čokoladu ostavite sa strane da se ohladi.
Kratko izmiksajte krem sir na srednjoj brzini. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanilije i sol pa miksajte dok se svi sastojci ne sjedine. Dodajte ohlađenu rastopljenu čokoladu pa još jednom smjesu kratko izmiksajte dok se svi sastojci ne povežu.
U posebnoj posudi, srednje veličine, izmiksajte vrhnje u šlag pa dodajte u smjesu s čokoladom. Sve sastojke lagano promiješajte špatulom.
Dobivenu čokoladnu smjesu stavite na podlogu od keksa, ravnomjerno rasporedite, zagladite špatulom i stavite u hladnjak na 1 sat.
Kratko izmiksajte krem sir na srednjoj brzini. Dodajte šećer u prahu, ekstrakt vanilije i miksajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Ako je potrebno kikiriki maslac stavite na 15 sekundi u mikrovalnu kako bi se zagrijao i dobio blago tekuću teksturu. Dodajte u smjesu sa sirom pa miksajte dok se sastojci ne sjedine.
U posebnoj posudi srednje veličine, izmiksajte vrhnje u šlag pa dodajte u smjesu s kikirikijem. Sve sastojke lagano promiješajte špatulom.
Dobivenu smjesu prelijte preko čokoladnog sloja i zagladite špatulom. Stavite u hladnjak na 1 sat.
Čokoladu nasjeckajte na manje komadiće i stavite u posudu. Vrhnje zagrijte do vrenja pa njime prelijte nasjeckanu čokoladu. Ostavite 2 do 3 minute, a zatim dobro promiješajte. Ostavite da se ohladi.
Izvadite tortu iz hladnjaka i na vrh izlijte rastopljenu čokoladu. Kalup primite u ruke pomičući ga lijevo-desno kako bi ganache prekrio cijelu površinu. Dekorirajte nasjeckanim kikirikijem po želji pa stavite u hladnjak preko noći kako bi se torta stisnula.
Skinite obruč kalupa, narežite i poslužite.