Pećnicu zagrijte na 130 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje te ga dodatno premažite s malo ulja.
Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajući po 1 žlicu šećera, cijelo vrijeme miksajući. Miksajte nekoliko minuta sve dok smjesa ne bude glatka i sjajna.
Ocat i gustin sjedinite u zdjelici te špatulom lagano umiješajte u smjesu bjelanjaka.
Malo smjese stavite na sve 4 strane lima kako bi se papir za pečenje zalijepio. Na papir za pečenje olovkom nacrtajte krug promjera 20 cm, a zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Smjesu rasporedite tako da središnji dio bude malo tanji, a rubovi malo deblji i viši.
Stavite u pećnicu i pecite 60 minuta. Nakon 60 minuta ugasite pećnicu, odškrinite malo vrata, a koru ostavite da se ohlade u pećnici.
Dok se kora hlade, pripremite nadjev. Vrhnje izmiksajte u šlag, dodajte ekstrakt vanilije pa još malo kratko miksajte. Bobičasto voće operite, očistite i po potrebi narežite na manje komadiće.
Koru izvadite iz pećnice te ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ohladila u potpunosti. Oprezno uklonite papir za pečenje te koru prenesite na tanjur za serviranje.
Šlag premažite preko kore te na njega poslažite narezano voće.
Narežite i poslužite.