Razrežite glavicu kupusa na 4 dijela i odstranite tvrdo središte. Svaku četvrtinu poprečno prepolovite i narežite na tanke trankice. Stavite nasjeckani kupus u vrlo veliku zdjelu (imat ćete 6 do 8 šalica).
Ogulite i nasjeckajte mrkvu, a možete je i naribati. Dodajte nasjeckanu mrkvu i peršin u kupus i promiješajte.
U posebnoj posudi pomiješajte majonezu, ocat, senf, sjemenke celera, sol i papar. Probajte, a zatim prilagodite po želji. Ako vam je preljev previše opor i preferirate slađu salatu od kupusa, umiješajte šećer po želji.
Kupus i mrkvu prelijte s dvije trećine preljeva pa dobro promiješajte. Čiste ruke su najbolji alat. Ako vam se čini da je salata suha, dodajte još malo preljeva.
Poslužite odmah ili ostavite da odstoji u hladnjaku oko sat vremena kako bi se okusi pomiješali i kupus omekšao.