Raffaello granola

Vrijeme pripremePriprema
16min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
36min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Raffaello granola by Shutterstock Shutterstock

Ukusna raffaello granola će vas opskrbiti s energijom kako bi svoj dan započeli na najbolji mogući način.

Sastojci

Broj porcija
16
500 gzobenih pahuljica
150 gbadema
¾ žličicesoli
100 gotopljenog kokosovog ulja
130 gmeda
1 žličicaekstrakta vanilije
60 gsušenih brusnica
60 gbijele čokolade, nasjeckane
100 g ribanog kokosa
30 gkokosovog čipsa

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a veći lim obložite papirom za pečenje.


2Sjedinite sastojke

U većoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, nasjeckane bademe, ribani kokos i sol.


Ulijte otopljeno kokosovo ulje, med i ekstrakt vanilije pa sve dobro promiješajte kako bi dobili ljepljivu smjesu.


3Rasporedite smjesu na lim

Prebacite na prethodno pripremljeni lim za pečenje i rasporedite smjesu u jednakom sloju po papiru.


4Ispecite

Pecite dok zobene pahuljice ne dobiju zlatnu boju, otprilike 20 do 25 minuta. Ako želite sitniju granolu, dobro ju tijekom pečenja 1 do 2 puta promiješajte, ako volite veće komade nemojte ju miješati.


5Ohladite

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi barem 45 minuta. Umiješajte suho voće, nasjeckanu čokoladu i kokosov čips.


Ako su ostali veći komadi granole možete iz razlomiti rukama.


Granolu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. Poslužite uz mlijeko ili jogurt.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.