Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a veći lim obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, nasjeckane bademe, ribani kokos i sol.
Ulijte otopljeno kokosovo ulje, med i ekstrakt vanilije pa sve dobro promiješajte kako bi dobili ljepljivu smjesu.
Prebacite na prethodno pripremljeni lim za pečenje i rasporedite smjesu u jednakom sloju po papiru.
Pecite dok zobene pahuljice ne dobiju zlatnu boju, otprilike 20 do 25 minuta. Ako želite sitniju granolu, dobro ju tijekom pečenja 1 do 2 puta promiješajte, ako volite veće komade nemojte ju miješati.
Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi barem 45 minuta. Umiješajte suho voće, nasjeckanu čokoladu i kokosov čips.
Ako su ostali veći komadi granole možete iz razlomiti rukama.
Granolu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. Poslužite uz mlijeko ili jogurt.