Pikantni curry od leće i korjenastog povrća

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pikantni curry od leće i korjenastog povrća by Shutterstock Shutterstock
Krumpiri i ljutkasti okusi začina u ovom su receptu savršen spoj te čine idealnu večeru za ljubitelje povrća.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žlicesuncokretovog ili maslinovog ulja
1 glavicaluka, nasjeckana
2 češnjačešnjaka, gnječena
700 gkrumpira, narezanih na komadiće
4mrkve, tanko nasjeckane
2pastrnjaka, krupnije nasjeckana
2 žlicepaste curryja ili curryja u prahu
1 lpovrtnog temeljca
100 gcrvene leće
1 manji svežanjsvježeg korijandera, nasjeckan
Jogurt (za posluživanje)
Naan (za posluživanje)

Priprema

1Pržite

U velikoj tavi zagrijte ulje te na srednje jakoj vatri popržite luk i češnjak 3 do 4 minute dok ne omekša. Dodajte krumpir, mrkvu i pastrnjak, pojačajte vatru i kuhajte 6 do 7 minuta. Miješajte dok povrće ne dobije boju.


3Sjedinite sastojke

Umiješajte pastu curryja ili curry u prahu, ulijte temeljac i pustite da zakuha. Smanjite vatru pa dodajte leću, poklopite i krčkajte 15 do 20 minuta dok povrće i leća ne omekša i umak se ne zgusne.


4Poslužite

Umiješajte većinu korijandera, začinite i kuhajte još koju minutu. Poslužite uz jogurt, ostatak korijandera i naan.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
378 kcal
Proteini
14 g
Masnoće
9 g
Ugljikohidrati
64 g
Sol
1.24 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.