Kremasta juha od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasta juha od bundeve  by Shutterstock Shutterstock

Iako recepti od bundeve iskaču sa svih strana, nekima nije toliko poznata. Ako je još niste ni probali, juha je dobar izbor za početak. Nije slatka ako ste to mislili, a sami si možete dodati ljutine koliko vam paše.

Sastojci

Broj porcija
4
1,5 kgbundeve (npr. muškatna, hokaido, kabocha...), očišćena i razrezana na četvrtine
2 žlicemaslinovog ulja
2 žlicemaslaca
1crveni luk
1 lpilećeg ili povrtnog temeljca (više ako je potrebno)
50 ggrčkog jogurta
sol, papar

Priprema

1Pripremite lim za pečenje

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje lagano namastite običnim ili uljem u spreju.


2Začinite bundevu

Bundevu ogulite, narežite na manje komade, stavite na pripremljeni lim za pečenje, poškropite maslinovim uljem i posolite. U jednom sloju rasporedite po limu.


3Ispecite bundevu

Pecite bundevu oko sat vremena te na pola vremena promiješajte. Pecite dok ne omekša.


4Pirjajte luk

U međuvremenu na srednje jakoj vatri u velikom loncu zagrijte maslac. Ubacite sitno sjeckani luk i pržite 4 do 5 minuta miješajući.


5Dodajte bundevu

Umiješajte bundevu i temeljac. Posolite, popaprite po ukusu. Ostavite da juha zakuha, zatim ju sklonite sa štednjaka.


6Izmiksajte sastojke štapnim mikserom

Štapnim mikserom prođite kroz juhu da ju ispasirate, dodajte grčki jogurt i izmiješajte. Poslužite vruće.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
145 kcal
Proteini
3.5 g
Masnoće
8 g
Ugljikohidrati
16 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.