Kremasta juha od pečenih rajčica

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Kremasta juha od pečenih rajčica by Shutterstock Shutterstock
Kremasta juha od pečenih rajčica, kokosovog mlijeka i bosiljka odlična je ideja kako iskoristiti zrele domaće rajčice.

Sastojci

Broj porcija
4
7rajčica
1 manja glavica slatkog luka, izrezana na četvrtine
3 žliceekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 žlicesvježeg timijana
Sol po ukusu
Papar po ukusu
230 mlkonzerviranog kokosovog mlijeka (ili bilo kojeg mlijeka po izboru)
85 gpesta od bosiljka (kupovnog ili domaćeg)
Parmezan za posluživanje (po želji)

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. 


2Pecite

U većoj vatrostalnog posudi sjedinite rajčice, luk, maslinovo ulje, timijan i prstohvat soli i papra. Ubacite u pećnicu na 20 do 30 minuta te pecite dok rajčice ne počnu crniti i ispuštati tekućinu. Ostavite da se malo ohladi.


3Začinite

Prebacite pečene rajčice (i tekućinu) u blender pa dodajte mlijeko. Blendajte dok ne dobijete glatki pire. Vratite juhu nazad u posudu te stavite na štednjak na srednje jaku vatru. Umiješajte pesto pa juhu još malo popaprite i posolite. Ako želite, još ju malo razrijedite mlijekom. 



4Poslužite

Razdijelite juhu u zdjelice pa ju pospite parmezanom i bosiljkom. Uz juhu možete poslužiti i hrskavi sendvič sa sirom („grilled cheese sendvič“).

Napomena

Umjesto vatrostalne posude možete koristiti i gusani lonac.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.