Juha od češnjaka

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od češnjaka

Gusta i kremasta juha od pečenog češnjaka s krumpirom. Posipajte je prženom slaninom, kockicama prepečenog kruha ili samo sjeckanim svježim peršinom.

Sastojci

Broj porcija
5
3 glavicečešnjaka
3 žlicemaslinovog ulja
1crveni luk
3krumpira
1 žličicatimijana
500 mlpovrtnog temeljca ili vode
sol
papar

Priprema

1 Ispecite češnjak


S glavica češnjaka odstranite vanjsku tanku ljusku, ali nemojte ih guliti. Nožem odrežite gornji dio svake glavice, tamo gdje se nalazi peteljka.


Složite ih u vatrostalnu posudu za pečenje, premažite žlicom maslinovog ulja i prekrijte aluminijskom folijom.


Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok češnjak potpuno ne omekša i dobije zlatnu boju.


Izvadite iz pećnice i da se ohladi, a onda rukama istisnite pečene režnjeve iz ljuske. Ostavite sa strane i počnite spremati juhu.


2 Skuhajte juhu


U loncu zagrijte preostale dvije žlice maslinovog ulja, dodajte nasjeckani luk i dinstajte dok ne postane staklast.


Sad dodajte krumpir i pečeni češnjak, sve zalijte temeljcem, posolite i dodajte timijan. Smanjite vatru i pustite da se lagano krčka dok krumpir potpuno ne omekša.


Štapnim mikserom usitnite juhu da postane kremasta, popaprite po ukusu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.