Glazirana šunka

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min
KompliciranostTežina
Cijena
Glazirana šunka by Shutterstock Shutterstock
Za šunku slobodno možemo reći da je kraljica uskršnjeg stola pa bismo ju, umjesto na tradicionalan, mogli pripremiti i na ponešto drugačiji način. Iznenadite sebe i druge šunkom okrunjenom zlatnom glazurom i eksplozijom okusa koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Sastojci

Broj porcija
14
2 kgkuhane šunke
150 gsmeđeg šećera
2 žličicesenfa
2 žlicejabučnog octa
Klinčići (po želji)

Priprema

1 Pecite

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Šunku stavite na lim za pečenje pa nožem površinu šunke zarežite u uzorak mreže tako da dobijete kvadratiće. Prekrijte i pecite 90 do 120 minuta. 


2Premažite

U međuvremenu u manjoj posudi sjedinite smeđi šećer, senf i jabučni ocat pa napravite gušću pastu. Šunku izvadite iz pećnice pa ju namažite pastom od šećera. Vratite u pećnicu i pecite 15 do 30 minuta.


3Poslužite

Za još tradicionalniji štih, u sredinu svakog križića možete zabosti i po jedan klinčić. Prije posluživanja, klinčiće izvadite.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
284 kcal
Proteini
20 g
Masnoće
16 g
Ugljikohidrati
15 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi