Žumanjke odvojite od bjelanjaka pa ih miksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Smjesi dodajte mlijeko, rum i 50 g otopljenog maslaca. Dodajte i brašno pa miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica.
U posudu s bjelanjcima dodajte prstohvat soli te ih miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dobiveni snijeg lagano umiješajte špatulom u smjesu s jajima.
Na tavu promjera 28 cm otopite preostali maslac pa na njega izlijte smjesu. Pecite na srednje jakoj vatri i povremeno provjerite dno smjese. Kad se dno smjese odvoji od tave, maknite s vatre, prerežite na 4 dijela te svaki okrenite i vratite na vatru.
Špatulom počnite usitnjavati četvrtine na manje komade. Povremeno protresite tavu i promiješajte. Kad su svi dijelovi jednako pečeni maknite tavu s vatre, a usitnjene dijelove prebacite na tanjure.
Pospite sa šećerom u prahu i poslužite s pekmezom po želji.