Juha od crvene leće i slanutka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od crvene leće i slanutka by Shutterstock Shutterstock
Ova će vas juha nakon napornog radnog dana dobro ugrijati i okrijepiti, a nećete puno vremena izgubiti pripremajući ju. Leća, sjeckana rajčica i slanutak uz začine glavni su sastojci ovog jela.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žličice sjemenki kumina
Veći prstohvat pahuljica čilija
1 žlica maslinovog ulja
1 glavica crvenog luka, nasjeckana
140 g suhe crvene leće
850 ml povrtnog temeljca ili vode
400 g pelata ili sjeckane rajčice u konzervi
200 g slanutka u konzervi
Manji svežanj korijandera, grubo nasjeckan
4 žlice nemasnog grčkog jogurta

Priprema

1Pržite

Veliki lonac zagrijte pa u njemu suho popržite kumin i čili. Pržite 1 minutu ili dok ne počnu pucati poput kokica. 


2Krčkajte

Dodajte maslinovo ulje i crveni luk te pržite oko 5 minuta. Umiješajte crvenu leću, vodu ili temeljac i rajčicu. Nakon što zakuha pustite da se krčka još 15 minuta ili dok leća ne omekša. 



3Usitnite

Juhu malo smiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Miksajte toliko da bude poput pirea. Vratite nazad u lonac i dodajte slanutak. Zagrijte, dobro začinite i umiješajte korijander. Dio korijandera ostavite za posluživanje. Završite juhu grčkim jogurtom i ostatkom korijandera.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
225 kcal
Proteini
13 g
Masnoće
5 g
Ugljikohidrati
33 g
Sol
0.87 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.