Juha od crvene leće i slanutka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Juha od crvene leće i slanutka by Shutterstock Shutterstock

Ova će vas juha nakon napornog radnog dana dobro ugrijati i okrijepiti, a nećete izgubiti puno vremena pripremajući ju. Leća, sjeckana rajčica i slanutak, uz začine, glavni su sastojci ovog jela.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žličicesjemenki kumina
Veći prstohvat pahuljica čilija
1 žlicamaslinovog ulja
1 glavicacrvenog luka, nasjeckana
140 gsuhe crvene leće
850 mlpovrtnog temeljca ili vode
400 gpelata ili sjeckane rajčice u konzervi
200 gslanutka u konzervi
Manji svežanj korijandera, grubo nasjeckan
4 žlicenemasnog grčkog jogurta

Priprema

1Pržite

Veliki lonac zagrijte pa u njemu suho popržite kumin i čili. Pržite 1 minutu ili dok ne počnu pucati poput kokica. 


2Krčkajte

Dodajte maslinovo ulje i crveni luk te pržite oko 5 minuta. Umiješajte crvenu leću, vodu ili temeljac i rajčicu. Nakon što zakuha, pustite da se krčka još 15 minuta ili dok leća ne omekša. 



3Usitnite

Juhu malo smiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Miksajte toliko da bude poput pirea. Vratite nazad u lonac i dodajte slanutak. Zagrijte, dobro začinite i umiješajte korijander. Dio korijandera ostavite za posluživanje. Završite juhu grčkim jogurtom i ostatkom korijandera.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
225 kcal
Proteini
13 g
Masnoće
5 g
Ugljikohidrati
33 g
Sol
0.87 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.