Lješnjake stavite na suhu tavu i pržite na srednje jakoj vatri, otprilike 4 do 6 minuta, kako bi bili jačeg okusa. Prebacite ih na polovicu kuhinjske krpe, prekrijte sa svih strana i rolajte dlanovima kako bi se uljuštili. Pustite da se ohlade, a zatim ih usitnite nožem. Napolitanke natrgajte na manje komade, stavite u multipraktik ili blender i kratko pulsirajte, trebali bi dobiti smjesu mrvičaste teksture. U većoj posudi pomiješajte 300 g lješnjaka i napolitanke.
Čokoladu nasjeckajte i otopite na pari zajedno s maslacem i Nutellom. Rastopljenu čokoladu prelijte preko lješnjaka i napolitanki pa sve dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili i kako bi dobili kompaktnu smjesu. Stavite ju u hladnjak na sat vremena da se stisne.
Na srednje jakoj vatri, na pari, otopite nasjeckanu čokoladu za kuhanje s uljem, zatim ju prebacite u dublju posudu kako bi lakše mogli umakati kuglice.
Smjesu izvadite iz hladnjaka i krenite rukama oblikovati kuglice, neka vam mjera bude jedna puna čajna žličica. Ako vam ruke postanu ljepljive, samo ih operite i nastavite dalje s oblikovanjem. Prebacite ih u hladnjak na 30 minuta.
Svaku kuglicu, pomoću vilica, uronite u čokoladu, malo ju ocijedite pa uvaljajte sa svih strana u preostale nasjeckane lješnjake, te ih poslažite u manje papirnate košarice.
Gotove kuglice vratite u hladnjak barem na 30 minuta, prije posluživanja, da se stisnu.