Sendvič s junetinom i karameliziranim lukom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Sendvič s junetinom i karameliziranim lukom
Za slaganje ovog sendviča trebat će vam nešto više vremena zbog pripreme karameliziranog luka, no sam proces je vrlo jednostavan. Juneća pljeskavica između hrskavog kruha, topljenog sira i karameliziranog luka, kombinacija je koju morate isprobati.

Sastojci

Broj porcija
4

Karamelizirani luk

1 žlicamaslaca
1 žlicamaslinovog ulja
2 glavicecrvenog luka
2 žličicebalzamičnog octa
Sol po ukusu

Sendvič

8 šnitatanko narezanog kruha po izboru
4 žlicemaslaca sobne temperature
4 žlicemajoneze
450 gmljevene junetine
1 žličicaluka u prahu
1 žličicačešnjaka u prahu
2 žličicesoli
¼ žličicepapra
1 žličicaWorcestershire umaka
8 kriškasira po izboru

Priprema

Karamelizirani luk

1Očistite i narežite

Luk očistite i narežite na polumjesece ili kolutove debljine otprilike 5 mm.


2Karamelizirajte luk

Na laganoj do srednje jakoj vatri zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte luk i pirjajte ga otprilike 30 do 40 minuta, povremeno miješajući kako ne bi izgorio. Nakon 30 minuta luk će nalikovati gustom đžemu, a nakon 40 minuta početi će proces karamelizacije. Nakon 30 do 40 minuta deglazirajte tavu s balzamičnim octom. Pirjajte sve skupa još 5 minuta dok tekućina ne ispari te začinite sa soli po ukusu. Karamelizirani luk prebacite na tanjur. Trebali bi dobiti tamnu i ljepljivu smjesu. U slučaju da luk prebrzo dobije boju, povremeno ga tijekom procesa podlijte sa žlicom vode. 

Sendvič

3Pomiješajte maslac i majonezu

U manjoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature s majonezom i ostavite sa strane.


4Oblikujte meso

U posudi srednje veličine, rukama, umiješajte mljevenu junetinu, luk i češnjak u prahu, 1 žličicu soli, papar i Worcestershire umak. Smjesu od mesa oblikujte u 4 pljeskavice, približno istog oblika kao i kruh, ali malo veće pošto će se tijekom pečenja smanjiti, i pospite s ostatkom soli.


5Ispecite meso

Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu, položite pljeskavice i pecite ih, otprilike 4 do 5 minuta s obje strane. Gotove prebacite na tanjur, a tavu samo lagano prebrišite.


6Složite sendvič

Svaku šnitu kruha premažite s 1 žlicom maslaca i majoneze. Tavu ponovno zagrijte, na laganoj vatri, položite kruh suhom stranom na tavu, a na premazanu stavite krišku sira. Na sir stavite pečenu pljeskavicu, karamelizirani luk, drugu krišku sira i poklopite s drugom suhom stranom kruha.


7Ispecite

Sendvič pecite dok se lagano ne zarumeni, a sir ne rastopi, zatim ga pažljivo preokrenite i pecite još 4 do 5 minuta. 


8Poslužite

Prerežite na pola i odmah poslužite. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.