Luk očistite i narežite na polumjesece ili kolutove debljine otprilike 5 mm.
Na laganoj do srednje jakoj vatri zagrijte maslac i maslinovo ulje. Dodajte luk i pirjajte ga otprilike 30 do 40 minuta, povremeno miješajući kako ne bi izgorio. Nakon 30 minuta luk će nalikovati gustom đžemu, a nakon 40 minuta početi će proces karamelizacije. Nakon 30 do 40 minuta deglazirajte tavu s balzamičnim octom. Pirjajte sve skupa još 5 minuta dok tekućina ne ispari te začinite sa soli po ukusu. Karamelizirani luk prebacite na tanjur. Trebali bi dobiti tamnu i ljepljivu smjesu. U slučaju da luk prebrzo dobije boju, povremeno ga tijekom procesa podlijte sa žlicom vode.
U manjoj posudi pomiješajte maslac sobne temperature s majonezom i ostavite sa strane.
U posudi srednje veličine, rukama, umiješajte mljevenu junetinu, luk i češnjak u prahu, 1 žličicu soli, papar i Worcestershire umak. Smjesu od mesa oblikujte u 4 pljeskavice, približno istog oblika kao i kruh, ali malo veće pošto će se tijekom pečenja smanjiti, i pospite s ostatkom soli.
Na srednje jakoj vatri zagrijte tavu, položite pljeskavice i pecite ih, otprilike 4 do 5 minuta s obje strane. Gotove prebacite na tanjur, a tavu samo lagano prebrišite.
Svaku šnitu kruha premažite s 1 žlicom maslaca i majoneze. Tavu ponovno zagrijte, na laganoj vatri, položite kruh suhom stranom na tavu, a na premazanu stavite krišku sira. Na sir stavite pečenu pljeskavicu, karamelizirani luk, drugu krišku sira i poklopite s drugom suhom stranom kruha.
Sendvič pecite dok se lagano ne zarumeni, a sir ne rastopi, zatim ga pažljivo preokrenite i pecite još 4 do 5 minuta.
Prerežite na pola i odmah poslužite.