Popečci od graha, riže i zobenih pahuljica

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Popečci od graha, riže i zobenih pahuljica by Shutterstock Shutterstock
Popečci od graha, riže i zobenih pahuljica by Shutterstock Shutterstock

U burgerima sve već duži niz godina uživa na našim područjima, a u novije vrijeme sve je više onih koji su okrenuti ukusnim veganskim varijantama ovog poznatog mesnog jela. Grah je jedan od omiljenih izvora proteina u veganskoj kuhinji. 

Sastojci

Broj porcija
4

Sastojci:

300 gcrvenog graha iz konzerve
100 gdivlje riže
100 goraha
100 gzobenih pahuljica
50 gbaby špinata
2jaja
sol, papar
češnjak u granulama

Dodatno

100 gbaby špinata
ulje za prženje
salata po želji

Priprema

1Skuhajte rižu

Divlju rižu skuhajte u vodi prema uputama na pakiranju.


2Pripremite orahe i zobene pahuljice

Orahe sameljite zajedno sa polovicom zobenih pahuljica a drugu polovicu ostavite cijelu.


3Umiješajte zajedno sastojke za popečke

Grah također sameljite. Dodajte mu ohlađenu rižu, mljevene orahe i zobene pahuljice, jaja i sitno nasjeckani baby špinat.

Smjesu dobro promiješajte pa začinite soli, paparom i češnjakom u granulama.


4Oblikujte popečke i stavite ih peći

Rukama namočenim u vodu oblikujte popečke debljine 1.5-2 cm i pržite ih na vrućem ulju sa svake strane nekoliko minuta.


5Poslužite ih

Popečke poslužite uz svježi baby špinat, odlično pašu uz umak od jogurta i začina a od njih možete napraviti i zdrave vege burgere!


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.