Curry od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Curry od bundeve by Shutterstock Shutterstock
Ovaj curry od bundeve je brz, jednostavan, a najbolje od svega – super je zdrav. Možete koristiti muškatnu, kabocha ili hokaidu tikvu, ako vam nedostaje proteina dodajte tofu, a ako ste za mesnu varijantu dodajte kockice pečene piletine.

Sastojci

Broj porcija
6
6 češnjeva češnjaka
2 žlicenaribanog svježeg đumbira
2 žličicemaslinovog ulja
1 žličicacurryja u prahu
1 žličicačilija u prahu
½ žličicekurkume
½ žličicekajenskog papra
690 gbundeve (butternut, kabocha ili hokaido)
430 mlpunomasnog kokosovog mlijeka
3 žlicecurry paste
3 žliceglatkog maslaca od kikirikija
1½ žličicemeda
800 gkonzerviranih sjeckanih rajčica
240 gbulgura
Korijander, za posip

Priprema

1Skuhajte bulgur

Bulgur skuhajte prema uputama na pakiranju pa stavite sa strane.


2Pirjajte češnjak i đumbir

U većoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje pa ubacite češnjak i đumbir. Pirjajte 2 do 3 minute dok ne omekša i ne postane mirisno.


3Začinite bundevu

Bundevu pospite suhim začinima (curry, čili, kurkuma i kajenski papar) te izmiješajte.


4Napravite umak

U tavu ubacite kokosovo mlijeko pa umiješajte curry pastu, maslac od kikirikija i med. Miješajte dok smjesa ne postane glatka. Dodajte začinjenu bundevu i rajčice. Poklopite i krčkajte 10 do 15 minuta dok bundeva ne omekša. Svakako pripazite da vam se bundeva ne raskuha. Sklonite s vatre i ostavite da odstoji desetak minuta kako bi se umak stisnuo.


5Poslužite

Bulgur ubacite u tavu i dobro izmiješajte ili ga poslužite odvojeno i prelijte curryjem preko svake porcije zasebno.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
367 kcal
Proteini
9.2 g
Masnoće
17.4 g
Ugljikohidrati
51.4 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.