Maslac od bundeve

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Maslac od bundeve  by Shutterstock Shutterstock
Za ovaj vam recept treba samo 6 sastojaka i jedan lonac, ljubav prema bundevama (i slatkom) i pola sata vašeg dana. Ništa strašno s obzirom na rezultat!

Sastojci

Broj porcija
4
430 gpirea od bundeve
80 mljabučnog octa
160 gjavorovog sirupa
1 žlicaekstrakta vanilije
1 žlicapumpkin spice začina
1 žličicacimeta
½ žličicesoli

Priprema

1Sjedinite sastojke

U loncu srednje veličine sjedinite pire od bundeve, ocat, javorov sirup, vaniliju, pumpkin spice, cimet i sol.


2Prokuhajte sastojke

Stavite na srednje jaku vatru i pustite da lagano zakuha. Kuhajte 20 do 30 minuta, često miješajući, dok se smjesa pomalo ne zgusne, taman da se može razmazati. Probajte pa, u slučaju da vam je slabo slatko, dodajte još javorovog sirupa.


3Ohladite

Sklonite s vatre te ostavite da se ohladi. Maslac će se još stisnuti kako se hladi. Prebacite u staklenke i čuvajte u hladnjaku do mjesec dana ili u zamrzivaču do 3 mjeseca.

Napomena

Javorov sirup možete zamijeniti medom ili agavinim sirupom. Svakako maslac isprobajte pa slatkoću prilagodite svom ukusu.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.