Točkasti rolat s pekmezom bez brašna i šećera

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Točkasti rolat s pekmezom bez brašna i šećera
Točkasti rolat s pekmezom bez brašna i šećera
Točkasti rolat s pekmezom bez brašna i šećera
Točkasti rolat s pekmezom bez brašna i šećera
Slatko, a bez šećera - još s točkicama. :)

Sastojci

Broj porcija
12
*Biskvit*
6 jaja
100 gr badema
1 žličica praška za pecivo
1 žličica arome od vanilije
50 ml mlijeka
zamjena za 80 gr šećera (ja koristim tekuću steviju)
2 jušne žlice wheya od vanilije
džem ili namaz po želji
žlica kakao praha

Priprema

Bjelanjke odvojite od žumanjaka.
Bademe izmeljite u brašno koristeći blender ili mašinicu za orahe.
Bademe dodajte u posudu sa žumanjcima i povežite sa ostatkom sastojaka potrebnih za biskvit.
Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
Polako dodavajte bjelanjke u smjesu od žumanjaka, lagano i polako kuhačom dodajte kako se nebiizbio sav zrak iz bjelanjaka.
Odvojite 4 žlice smjese i u to dodajte žlicu kakao praha.
Na lim stavite masni papir koji ste premazali s malo ulja.
Pomoću dresing vrećice pravite točkice od čokoladne smjese.Lim stavite u frižider na 5 min dok se točkice nisu stegle, nakon toga, prelijte ostatak svijetlog biskvita i rasporedite ravnomjerno.
Staviti peći u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 170°C i pecite 15-20 min dok kora ne dobije blagu, zlatnu boju.
Nakon što je kora pečena, pažljivo odvojite papir za pečenje i koru prebacite na čistu kuhinjsku krpu.
Zarolajte koru s krpom i ostavite da se ohladi.
Ohlađenu koru namažite s namazom po vašoj želji i rolat je sam po sebi već dekoriran. 
Maja Kalaica
Maja Kalaica