U suhoj i dubokoj posudi, na srednje jakoj do jačoj vatri, zagrijte šećer. Cijelo vrijeme miješajte špatulom dok se šećer ne otopi i ne dobijete lijepu zlatnu karamelu.
Posudu sklonite s vatre pa, ulijevajući po strani posude, oprezno dodajte kokosovo mlijeko. Posudu vratite na štednjak te nastavite kuhati na srednje jakoj vatri pet minuta dok se karamela ne zgusne. Sklonite s vatre pa dodajte rum, maslac i vaniliju. Smjesu miješajte dok se maslac ne otopi. Umiješajte kokos.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje te poslažite što je više moguće pereca. Na svaki stavite žličicu, dvije smjese od karamele i kokosa te poklopite drugim perecom. Perece stavite u zamrzivač na 15-ak minuta.
Za to vrijeme otopite čokoladu koja bi trebala biti glatka. Koristeći vilicu, umačite perece u čokoladu, ostavljajući kratko da višak pokapa. Čokoladne perece vraćajte na lim za pečenje. Ponovite s preostalim perecima.
Stavite u zamrzivač dok se čokolada ne stisne, otprilike 10 minuta. Ako želite, poškropite perece s još malo otopljene čokolade te ih pospite morskom soli. Stavite ih hladiti još 30 do 45 minuta te ih čuvajte u hladnjaku ili na hladnome mjestu. Poklončiće lijepo zapakirajte i poklonite najdražima!