Božićno lisnato tijesto s češnjakom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Božićno lisnato tijesto s češnjakom by youtube
Božićno lisnato tijesto s češnjakom
Kada govorimo o božićnim receptima, prvo što nam padne na pamet su slastice. Ali Božić je mnogo više od toga. Božić je vrijeme igre, ljubavi i veselja. Poigrajte se i veselite se uz ovaj jednostavan recept za slanu grickalicu koju nećete samo voljeti, već ćete ju obožavati!

Sastojci

Broj porcija
10

Pesto

2 češnja češnjaka
5 žlica vlasca
30 g pinjola
6 žlica ulja
¼ žličice soli
¼ žličice papra

Tijesto

500 g lisnatog tijesta
3 žlice brašna za pobrašniti

Dodatno

Sir za naribati po vrhu

Priprema

Pesto

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva te obložite lim za pečenje papirom za pečenje.


2 Sjedinite sastojke za pesto

U blenderu ili sjeckalici sjedinite sve sastojke za pesto dok ne dobijete grublju pastu.

Tijesto

3 Razvaljajte tijesto

Ako je potrebno, tijesto podijelite na 4 dijela te ga razvaljajte na otprilike 3 mm, u pravokutnike dimenzija otprilike 25 x 20 cm. Ako je potrebno, malo pobrašnite podlogu.


4 Premažite tijesto

Pesto podijelite jednako na svaki komad tijesta i razmažite.


5 Napravite pužiće

Kako biste napravili pužiće, zarolajte tijesto u roladu pa ga razrežite na kolutiće debljine otprilike 8 mm.


6 Oblikujte zafrkance

Kako biste napravili zafrkance, preklopite tijesto tako da pesto bude između slojeva tijesta. Lagano daščicom za rezanje pritisnite tijesto tako da se bolje zalijepi. Sada, zapravo, možete tijesto oblikovati kako god želite, ne samo u zafrkance. Jednostavno koristite rezač za kekse u obliku bora ili zvjezdica, primjerice. Zafrkance ćete oblikovati tako da preklopljeno tijesto nožem narežete na trakice (otprilike 8 mm debljine) te ih zavrnete nekoliko puta.

Dodatno

7 Pecite

Oblikovano tijesto stavite u pripremljeni lim za pečenje. Pazite da ostavite razmak jer će tijesto narasti dok se bude peklo. Pospite naribanim sirom i pecite 20 minuta.

Napomena

Možete dodati bilo koje drugo bilje koje volite.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.