Burek

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Burek
Za burek postoji nebrojeno verzija i načina pripreme. Ovo je moja verzija.

Sastojci

Broj porcija
8
250 gglatkog brašna
250 goštrog brašna
300 mlmlake vode
100 mlulja
1jaje
1 žličicasoli
800 gćevapa

Priprema

U zdjelu staviti obje vrste grašna i sol. Dodati vodu, ulje i jaje.


Kuhačom miješati dok se sastojci ne povežu


Kada su se sastojci povezali nastaviti rukom mjesiti tijesto. Mijesiti ga dok se ne dobije glatko i mekano tijesto.


Tijesto prebaciti na pobrašnjenu krpu i prekriti ga sa zdjelom. Ostaviti da odmori pola sata.


Na stol staviti veliki stoljnjak. Malo pobrašniti dio na kojem će se valjati tijesto. Valerom razvaljati tijesto na cca 20-30 cm promjera. Obilno ga premazati uljem i razvlačiti rukama dok ne bude skroz tanko. Debljina je dobra kada tijesto postane prozirno.


Ćevape staviti u zdjelu i rukama izmjesiti da se umjesto pojedinačnih ćevapa dobije jedna kompaktna smjesa mljevenog mesa.


Na razvučeno tijesto stavljati hrpice mesa.


Zarolati pomoću stoljnjaka, složiti u spiralu u nauljeni protvajn i premazati vrhnjem.


Peći cca 30 min na 180 stupnjeva.



ivana192