Zobeno mlijeko zagrijte do vrenja. Prelijte njime zobene pahuljice te ih ostavite 15tak minuta dok zob ne upije svu tekućinu.
U posebnoj zdjeli maslac pjenasto izmiksajte sa smeđim šećerom pa dodajte jaja, aromu vanilije i muškatni oraščić. Smjesu još kratko izmiksajte pa dodajte natopljene zobene pahuljice, brašno i prašak za pecivo.
Kratko sve promiješajte pa izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.
Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180ºC.
Dok se kolač peče, u lončiću otopite maslac, zobeno mlijeko i smeđi šećer pa dodajte sitno nasjeckane lješnjake (ja sam s njima radio). Kolač nakon 20 minuta izvadite iz pećnice i prelijte pripremljenim preljevom.
* ja sam dodao i nešto maka na vrh, jer zašto ne?
Vratite kolač u pećnicu i pecite ga još 15 minuta na jednakoj temperaturi.