Čokoladna glazura

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna glazura by Shutterstock Shutterstock

Ovaj recept će napraviti dovoljno čokoladne glazure za cijelu tortu ili kuglof, a lako ga je udvostručiti. Ako tražite tanku čokoladnu glazuru koja će postati čvrsta, a ne ljepljiva, ovo je odličan izbor.

Sastojci

Broj porcija
16
30 gmaslaca
60 gčokolade za kuhanje
130 gšećera u prahu
2 žlicekipuće vode

Priprema

1Otopite maslac i čokoladu

Pomiješajte maslac i čokoladu u loncu na laganoj vatri i miješajte dok se ne otope. Pazite da ne pregrijete čokoladu jer bi se mogla zgrušati.


2Dodajte šećer u prahu

Prosijte šećer u prahu malu zdjelu. U otopljeni maslac i čokoladu umiješajte prosijani šećer u prahu. Energično miješajte, dodajući male količine kipuće vode dok ne dobijete željenu gustoću. Ako previše razrijedite smjesu, dodajte još malo šećera u prahu. Ako je pregusto dodajte još vruće vode.


3Iskoristite

Polako prelijte čokoladnu glazuru iz lonca ili zdjelice preko ohlađenog, gotovog kolača, torte ili neke druge slastice. Po želji upotrijebite lopaticu za ravnomjernu raspodjelu. Koliko će vremena glazuri trebati da se stvrdne ovisit će o temperaturi glazure i prostoriji. Kad se ohladi, stvrdnut će se, ali ju uvijek možete ponovno zagrijati na laganoj vatri.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi