Mak roščići s bijelom čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Mak roščići s bijelom čokoladom
Mak roščići s bijelom čokoladom
Mak roščići s bijelom čokoladom
Mak roščići s bijelom čokoladom
Mak roščići s bijelom čokoladom
Prhki mak roščići s bijelom čokoladom

Sastojci

Broj porcija
50
320 g brašna (pola oštrog, pola glatkog)
270 g maslaca
90 grama šećera u prahu
2 žumanjka
20 g vanilin šećera
100 g mljevenog maka
Pola čajne žličice cimeta

Priprema

U posudu staviti brašno. Dodati hladni maslac narezan na listiće. Dobro izmijesiti. Dodati šećer u prahu, žumanjke, vanilin šećer, mljeveni mak i cimet. Dobro izmijesiti.
Smjesu staviti u 2 plastične vrećice i staviti u hladnjak najmanje 1 sat (stavljam u 2 vrećice jer radim 2 velike tepsije kolača pa da ostatak smjese stoji u hladnjaku).
U tepsiju staviti pek-papir.
Od smjese napraviti kuglice koje se potom izvaljaju u kiflice. Staviti ih na pek-papir.
Peći ih u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10 minuta.
Ostaviti ih da se ohlade.
Umočiti dijelove kiflica u otopljenu bijelu čokoladu ili crtati šare na njima s čokoladom.
Ostaviti da se čokolada stisne.
Video recept:
https://youtu.be/ms4LFsLFUjk