Polpete od leće i zobi

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Polpete od leće i zobi
Želite potpuno hranjiv obrok bez mesa? Polpete od leće i zobi uz kuhano povrće i umak od vrhnja je obrok uz koji nećete pomisliti na meso. Ili kako gosti često pitaju a koje je ovo meso?

Sastojci

Broj porcija
3
1/2 šalice (2 dcl) leće
1/2 šalice(2dcl) zobenih pahuljica
1 šalica(2dcl) vode
Krušne mrvice
1 jaje
1 srednja glavica crvenog luka
3 režnja češnjaka
List peršina
Sol
Papar
Maslinovo ulje
Pola glavice cvjetače
Pola glavice brokule
Kiselo vrhnje
Sezam

Priprema

Staviti kuhati leću sa šalicom vode i malo soli, kada je leća kuhana dodati zobene pahuljice i ostaviti da se obladi. U hladnu smjesu dodati jaje, malo maslinovog ulja, list persina, sitno sjeckani crveni luk i šešnjak, sol i papar.
Oblikovane polpete uvaljati u krušne mrvice i slagati na papir za pečenje. Peći u pećnici na 220 stupnjeva oko 15 min(ovisno o debljini polpeta).
Na tavi lagano prepeći sezam, malo posoliti i dodati u kiselo vrhnje.
Povrće skuhati na pari.
Poslužiti toplo jelo.