Bjelanjke postepeno umutiti sa 30 g smeđeg šećera.
U drugoj posudi pjenasto umutiti žumanjke, jaja i bijeli šećer. Dodati bademe i brašno, te kratko, sporo umutiti samo da se sve sjedini.
Potom špatulom ili pjenjačom dodati bjelanjke i sjediniti smjesu.
Uliti u veliki pleh od pećnice (ili u dva manja) obložen pek papirom, poravnati, peći na 170°C 8-10 min.
Za voćnu kremu voće i šećer kuhati 10-ak min, pa dodati gustin pomiješan sa vodom. Kuhati još par min i miješati jer se brzo zgusne. Izblendati štapnim mikserom pa procijediti kroz cjedilo.
Dobivenu smjesu možete premazati preko mlakog biskvita i ostaviti sve skupa da se ohladi.
Za bijelu kremu, šlag mekano miksati pa mu dodati kiselo vrhnje i aromu vanilije, miksati još par min do željene čvrstoće.
Ja sam cijelu kremu premazala po voćnoj, ali preporučam da krenete sa polovicom kreme, max 2/3 i ostatkom ukrasite tortu izvana.
Kada su obe kreme premazane, biskvit rezati na trake, (ja sam na 4 trake), prvi urolati sam i postaviti okomito na stalak. Ostale onda rolati okolo njega.
Tortu obložiti acetatnom folijom i po vrhu prekriti prozirnom folijom, stisnuti metalnim obručem i ostaviti da prenoći u frižideru.
Ja sam još na vrh torte preko folije stavila mali podmetač za torte i na to teret, se sve stisne i bude poravnato.
Hladnu tortu premazati ostatkom kreme ili po želji.