Džepići od pita kruha

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Džepići od pita kruha by Shutterstock Shutterstock
Ovi ukusni džepići od pita kruha jednostavan su i lagan obrok. Pita kruh punili smo humusom, gljivama, keljom i salatom, a začine možete dodati po ukusu. U nedostatku pita kruha zamijeniti ga možete i lepinjom.

Sastojci

Broj porcija
2
1pita kruh, prerezan po pola
100 ggljiva, nasjeckanih
2češnja češnjaka, nasjeckana
0,25 glaviceluka, nasjeckane
1 žlicaekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 žlicajabučnog octa
4 žlicehumusa
Sol po ukusu
Papar po ukusu
4 listarimske salate ili obične kristal salate (po želji)
Nasjeckani kelj, po ukusu

Priprema

1 Zagrijte tavu

Na jakoj vatri zagrijte tavu pa dodajte maslinovo ulje.


2 Pirjajte

Kada ste zagrijali ulje, dodajte češnjak i, ako želite, nasjeckani luk. Pirjajte jednu do dvije minute, zatim dodajte gljive. Nastavite pirjati tri do pet minuta dok gljive ne omekšaju i ne poprime smećkastu boju na rubovima. Gljive malo pogurajte sa strane te im dodajte, s druge strane, nasjeckani kelj. Poklopite tavu i smanjite vatru. Ostavite kelj otprilike 2 minute da se malo pari i uvene. 


3 Sjedinite sastojke

Skinite poklopac i isključite štednjak. U tavu, na stranu s keljom, dodajte ocat. Gljive i kelj začinite sa soli i paprom po ukusu. 


4 Tostirajte kruh

Pita kruh tostirajte te ga prerežite na pola kako biste dobili dva komada. 


5 Poslužite

U oba džepića pite dodajte humus te ih dobro napunite keljom i gljivama. Dodajte svježu salatu i uživajte!


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.