Lisnato s bananama i čokoladom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnato s bananama i čokoladom by Shutterstock Shutterstock
Hrskavo lisnato tijesto nadjeveno bananama i preliveno čokoladom je slastica za koju trebate samo 20 minuta. Poslužite toplo uz sladoled ili hladno uz šalicu toplog kakaa.

Sastojci

Broj porcija
6
280 gsvježeg lisnatog tijesta
2 žličicevode
4banane, prerezane po dužini
1 žlicašećera
200 gtamne čokolade, fino nasjeckane

Priprema

1 Razvaljajte tijesto

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Izvadite tijesto na radnu podlogu te odrežite otprilike 1 cm rubova. Ako koristite smrznuto lisnato, razvaljajte ga na pravokutnik dimenzija otprilike 25 x 40 cm.


2 Tijesto stavite na lim za pečenje

Premažite rubove vodom pa preko njih pažljivo zalijepite dijelove koje ste odrezali. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje, stavite tijesto te ga izbodite vilicom. 


3 Pecite

Preko tijesta rasporedite banane i pospite ih šećerom. Ubacite u pećnicu (najbolje sredina pećnice) i pecite otprilike 25 minuta. Izvadite i ostavite da se hladi, a za to vrijeme rastopite čokoladu na pari. Tart prelijte rastopljenom čokoladom.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.