L'amandier- kolač s bademima francuskog slastičara Christophe Michalaka

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
L'amandier- kolač s bademima francuskog slastičara Christophe Michalaka

L'amandier- kolač s bademima francuskog slastičara Christophe Michalaka.


Ne znamo pitate li se kad, dok jedete neki super kolač kome je palo na pamet da baš ove sastojke spoji? Da stavi baš tu kremu s tim tijestom? Pa još kad su tu 3, 4 različita sloja. Za puno kolača ne znamo tko ih je smislio i prvi napravio. Za ovaj evo znamo pa ćemo s guštom napisat ime. Christophe Michalak a kolač se zove l'amandier - kolač s bademima.

Sastojci

Broj porcija
10
4velika jaja
100 gmaslaca sobne temperature
55 gmascarponea
130 gšećera
25 gmeda
5kapljica arome gorkog badema
vanilija
2čepa ruma
kora cijele neprskane naranče (gratati)
200 gmljevenih badema
50 gbadema u listićima za posip

Priprema

1 Napravite smjesu

Maslac i mascarpone miksajte. Posebno onda miksajte jaja, šećer i med dok ne pobijele.


Jajima dodajte bademe, rum, vaniliju, aromu gorkog badema i koricu naranče i promiješajte.


Dodajte smjesi i maslac i mascarpone.


2 Pecite

Ugrijte pećnicu na 160°C i pecite u kalupu promjera 24 cm 35-40 minuta.


Nakon 15 min od početka pečenja posipajte kolač listićima badema i prekrijte papirom za pečenje.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog