Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
U posudi pjenjačom dobro izmiješajte i sjedinite brašno, prašak za pecivo i sol.
Umiješajte sir, zatim dodajte javorov sirup, ulje i mlijeko te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Prebacite smjesu na čistu radnu površinu te nekoliko puta zamijesite da se sastojci povežu kako biste dobili tijesto.
Tijesto lagano izravnajte rukama, zatim ga valjkom razvaljajte u pravokutnik debljine otprilike 1 cm. Oštrim nožem tijesto razrežite na 10 štapića.
Štapiće poslažite na pripremljeni lim za pečenje, pospite ih sjemenkama po izboru te ih pecite u sredini pećnice 15 do 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite štapiće iz pećnice, ostavite ih kratko da se ohlade, zatim poslužite uz grčki jogurt ili umak po želji.
(po porciji)