Prhki keksi s jabukama i cimetom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
Prhki keksi s jabukama i cimetom
Tijesto se rastapa u ustima a jabuke s cimetom govore o jeseni

Sastojci

Broj porcija
15
Tijesto: (za 15ak keksića)
250 g brašna
100 g šećera
100 g maslaca
1 jaje
1 žumanjak
Korica jednog neprskanog limuna
1 žličica praška za pecivo
Prstohvat soli
Pola žličice šećera s prirodnom aromom naranče Kotanyi
Vanilija u prahu
Punjenje:
2 jabuke
Sok jednog limuna
40 g šećera
40 g maslaca
1 žličica cimeta

Priprema

Tijesto: brašno prosijati s praškom za pecivo u zdjelu pa im dodati šećer i maslac na komadiće, koricu limuna, sol, vaniliju i šećer s aromom naranče te prstima napraviti mrvičastu teksturu.
Onda dodati jaje i žumanjak pa šakom lijepo umijesiti tijesto u kuglu. Zamotati u prianjajuću foliju i staviti u frižider na 40 min.
Jabuke oprati, oguliti, izvaditi im koštice pa ih narezati na komadiće te ih iskrenuti u tavu i staviti šećer i sok limuna.
Kuhati na srednjoj vatri dok ne omekšaju pa dodati maslac i kuhati jos par minuta.
Kad se malo ohladilo dodati cimet i sasvim ohladiti.
Od tijesta raditi kuglice težine 30 g i u dlanu ih razvući pa na tijesto staviti nepunu žličicu jabuka i ostatkom tijesta iste kuglice ih prekriti te dobro zatvoriti sa svih strana u zatvorenu kuglicu.
Staviti kuglice punjene jabukama na pleh prekriven papirom za pečenje i peći 10-15 min na 180°C.
Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog