Jesenski rižoto od bukovača

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
Jesenski rižoto od bukovača
Jesenski rižoto od bukovača
Jesenski rižoto od bukovača
Jesenski rižoto od bukovača
Donosim vam ovaj vrlo jednostavan a prefin recept za rižoto od bukovača... pogledajte i isprobajte!

Sastojci

Broj porcija
4
300g bukovača
250g riže
1 luk
1 mrkva
1 crvena paprika
2 žlice masti
2 žlice vrhnja za kuhanje
1 l povrtnog temeljca
Sol, papar, češnjak,
peršin ,vlasac,
Vegeta, prstohvat kurkume
Prstohvat bosiljka

Priprema

Bukovače narežite na trakice
Luk, mrkvu, paradajz i papriku narežite na kockice..
Zagrijte mast i stavite dinstati luk i povrće te odmah posolite..
U pola litre povrtnog temeljca stavite kuhati rižu..
Dok povrće omekša dodajte bukovače i dinstajte bez podlijevanja
Dok se malo zapeku, prebacite rižu u lonac sa povrćem i gljivama..
Polako dodajte temeljac..
Dodajte sve ostale začine..
Dok tekućina ishlapi dodajte vrhnje za kuhanje..
Kuhajte još nekoliko trenutaka i ugasite vatru..
Pospite peršinom i poslužite..
Po želji možete dodati parmezana i poslužite kao prilog ili kao glavno jelo u vegge verziji..
Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️