Prhka pita od jabuka..kao bakina 💜

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
Prhka pita od jabuka..kao bakina 💜
Prhka pita od jabuka..kao bakina 💜
Prhka pita od jabuka..kao bakina 💜
Prhka pita od jabuka..kao bakina 💜
Prhka pita od jabuka..kao bakina 💜
Ponekad,još i danas, čini mi se da vidim baku kako mijesi tijesto..cijelom se kućom širi miris pite od jabuka..a ja ne mogu dočekati nego još onako vruću jedem a baka, sva sretna,uživa u pogledu...

Sastojci

Broj porcija
6
350mix b schar bezglutenskog brašna
100 g šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
2 žlice milerama
150 g margarina
1 limun 🍋,korica i sok
Pekmez
Za nadjev
600 g jabuka
50 g grubo mljevenih oraha
100 g šećera
Cimet
Žlica margarina

Priprema

Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto..
Naribajte koricu limuna i iscijedite sok te umiješajte u tijesto..
Podijelite ga na dva dijela..
Zamotajte svaki u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola puta..
Jabuke operite i ne morate ih oguliti..
Naribajte ih i stavite u cjedilo desetak minuta..
Na žlici margarina dinstajte jabuke sa šećerom i cimetom dok tekućina ishlapi..
Ostavite da se ohladi..
Izvadite tijesto iz hladnjaka..
Donji dio tijesta razvaljajte na pekpapiru i stavite u kalup..
Premažite pekmezom..
Posipajte orasima..
Stavite nadjev..
Zagrijati pećnicu na 200..
Gornji dio tijesta razvaljajte na pekpapiru pa ga prenesite na nadjev..
Smanjite pećnicu na 180..
Stavite peći kolač nekih pola sata..
Pečen prohladite i posipajte staubom..
Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️