Dražeasti cukerančići Petre Jelenić

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Dražeasti cukerančići Petre Jelenić

U epizodi emisije Slatka kuharica, Petra Jelenić posjetila je Pazin gdje joj je slastičarka Alida Vadanjel pokazala kako se pripremaju tradicionalni istarski kolačići - cukerančići. Cukerančići se pripremaju već nekoliko stoljeća, a danas su zaštićeni kao nematerijalna kulturna baština. Petra je napravila svoju, modernu varijaciju.

Sastojci

Broj porcija
20
130 gmalvazije
Pola štapića vanilije
Štapić cejlonskog cimeta
300 gbijele čokolade
250 gsuhih cukerančića
40 gtostiranih oraha
200 gotopljene bijele čokolade
Mljeveni cukerančići

Priprema

1 Otopite čokoladu

Najprije bijelu čokoladu otopite na pari.


2 Napravite smjesu

Vino, vaniliju i cimet zagrijte dok ne zakipe, pa prelijte preko čokolade. Miješajte kako bi se smjesa dobro povezala, pa umiješajte mljevene cukerančiće.


3 Prebacite u kalup

Smjesu izlijte u kalup, neka se ravnomjerno rasporedi, pa stavite u hladnjak da se stisne.


4 Oblikujte i nadjenite

Stisnuti ganache narežite na kockice. Uvaljajte u otopljenu čokoladu i pospite mrvicama tako da tresete zdjelu kako bi se dražeji obložili mrvicama. Ponovite postupak.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.