Foccacia.. gluten free naravno 💓

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
Foccacia.. gluten free naravno 💓
Foccacia.. gluten free naravno 💓
Foccacia.. gluten free naravno 💓
Foccacia.. gluten free naravno 💓
Foccacia.. gluten free naravno 💓
Volite li foccaciu? Naravno da je volite! A tek ja ♥️😁.. mi bezglutenci sve volimo a toliko toga nam je nedostupno! Zato sve treba isprobati u gluten free verziji! I znate što, odlično je! A vi je naravno možete ispeći i sa pšeničnim brašnom 💛💓

Sastojci

Broj porcija
4
500g mixb schar bezglutenskog brašna
17g suhog kvasca
Žličica soli
Žličica šećera
350 ml mlake vode
25 ml maslinovog ulja
I još 10 ml maslinovog ulja za premazivanje
Bosiljak, origano
10 kom cherry rajčica
1 luk obični
1 mladi luk
1 crvena paprika
1 zelena paprika

Priprema

Pomiješajte 100 ml mlake vode sa šećerom,žlicom brašna i kvascem..
Pokrijte i ostavite da nadođe..
Ostatak brašna pomiješajte sa solju i ostatkom vode..
Dodajte ulje..
Miješajte mikserom nastavcima za tijesto..
Dodajte nadošli kvasac..
Napravite kuglu od tijesta i ostavite da se diže sat vremena..
Uzdiglo tijesto premijesite i rukama oblikujte prema kalupu..
Premažite uljem , pokrijte i ostavite da se diže još pola sata..
Napravite udubljenja rukom i stavite cherry rajčice u njih..
Obični luk izrežite na ploške a mladi luk na komade veličine prsta..
Pobacajte po tijestu gdje god želite..
Pospite bosiljkom i origanom..
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva..
Pecite najprije 10 tak minuta na 250 minuta a onda smanjite temperaturu na 180 i pecite još 20 tak minuta..
I uživajte!
Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️