Ćufte u kopar sosu

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Ćufte u kopar sosu
Klasične ćufte u umaku od kopra...

Sastojci

Broj porcija
4

Ćufte

400 gmljevenog mesa - miješano
1glavica luka
1jaje
100 mlriže
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Vegeta
Crvena paprika
Bijeli luk

Sos

1vezica kopra ili 2 žlice suhog
50 mlulja
3 žlicebrašna
600 mlmlijeka
100 mlkiselog vrhnja
Prstohvat soli
Peršin list

Priprema

Zamjesiti ćufte i male kuglice skuhati u slanoj vodi - oko 30 minuta.
Kopar sos: Na ulju kratko popržiti kopar uz dodatak malo peršina. Dodati brašno i popržiti uz stalno mješanje i dodavanje mlijeka i na kraju soli, kad je sos gotov dodati vrhnje i dobro promiješati - sos treba biti rijeđi nego inaće jer u njega treba staviti ćuftice.
Ćufte polako izvaditi sa žlicom i staviti u sos.
Za još bolji okus... u kopar sos mogu se dodati i ribane tikvice koje smo malo nasolili, ocjedili i popržili zajedno sa koprom...
barbara26