Gulaš od svinjetine i šampinjona na Sandrin način

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min
Gulaš od svinjetine i šampinjona na Sandrin način
Gulaš od svinjetine i šampinjona na Sandrin način
Nakon teškog dana što je bolje od neke fine hrane "na žlicu"? Ovaj gulaš je Još bolji ako "prenoći" pa bude idealan obrok drugi dan..

Sastojci

Broj porcija
4
500 g svinjetine narezane na kockice
100 g šampinjona narezanih na ploške
1 veći luk
1 mrkva
1 dcl paradajz sosa
1L temeljca
Sol, papar, Vegeta
Češnjak u prahu
Žlica šećera
2 žlice masti
2 žlice brašna
Crvena slatka paprika
Crvena ljuta paprika

Priprema

Luk i mrkvu nasjeckajte na sitne komadiće
Rastopiti mast
Povrće stavite dinstati dok ne zastakli
Dodajte meso i dinstajte ga dok ne dobije boju
Dodajte šampinjone
Polako počnite dolijevati temeljac
Dodajte začine a što se tiče ljute paprike sami dozirajte količinu, ovisi koliko volite ljuto
Pustite da zavrije
Polupoklopljeno ostavite da se kuha sat vremena
Otklopite, dodajte paradajz sos i žlicu šećera
Ponovno zavrijte i ostavite da se kuha 20 tak minuta
Umutite brašno
Kuhajte još desetak minuta i ugasite vatru..
Poslužite uz rižu ili njoke te zelenu salatu..
Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️