Tjestenina sa bukovačama , gluten free naravno 💓

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
Tjestenina sa bukovačama , gluten free naravno 💓
Tjestenina sa bukovačama , gluten free naravno 💓
Tjestenina sa bukovačama , gluten free naravno 💓
Tjestenina sa bukovačama , gluten free naravno 💓
Danas imam za vas receptić za tjesteninu sa bukovačama, gluten free naravno 💓... podrazumijeva se da je vi možete skuhati i sa običnom tjesteninom..

Sastojci

Broj porcija
4
300 g bukovača
300 g bezglutenske (ili obične) tjestenine
1 luk
1 mrkva
3 žlice masti
Malo slanine
2 dcl vode od kuhanja tjestenine
3 dcl vrhnja za kuhanje
Žlica Vegete
Žličica papra
Žličica češnjaka u prahu
Žličica vlasca
Žličica origana
Žlica parmezana
Peršin za posipavanje

Priprema

Bukovače nemojte prati vodom nego ih dobro obrišite kuhinjskim papirom..
Odrežite deblje krajeve i narežite gljive na deblje trakice.
Stavite ih u tavu bez masnoće da se polako prže.
Rastopiti mast te stavite dinstati luk i mrkvu narezane na sitno
Bukovače pržite na laganoj vatri dok sa obje strane ne dobiju zlatno smeđu boju
Zavrijte vodu za tjesteninu
Bukovače prebacite u tavu sa karameliziranim lukom i mrkvom
Stavite tjesteninu kuhati
Dodajte slaninu i dinstajte sve zajedno na laganoj vatri dok se tjestenina ne skuha (cca 10 tak min)
Tjesteninu prebacite u tavu sa gljivama šupljikavom žlicom
Miješajte sve skupa par trenutaka pa podlijte vodom od kuhanja tjestenine
Začinite
Dok zavrije dodajte vrhnje za kuhanje i žlicu parmezana
Kuhajte još desetak minuta dok se umak ne zgusne..
Ugasite vatru i pustite da se okusi prožmu..
Posipajte peršinom
Dobar tek vam želi Sandra!
Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️