Cake s ricottom, borovnicama i višnjamaa

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
Cake s ricottom, borovnicama i višnjamaa
Izvrstan recept, sočan zbog voća a mekan zbog ricotte (talijanski mekani sir, nešto kao naš svježi ali puno blažeg okusa, skoro pa slatkastog) i maslaca. Jednostavan i brz za izradu.

Sastojci

Broj porcija
12
335 g brašna
250 g šećera
240 g otopljenog maslaca
300 g ricotte
4 jaja
Naribana korica 1og neprskanog limuna
1 žličica vanilije
1 prašak za pecivo
200 g borovnica
200 g višanja iz staklenke
1 čep ruma
1/3 žličice soli

Priprema

Ugrijati pećnicu na 180°C.
U zdjeli miksati šećer, jaja i limunovu koricu dok ne pobijele i ne udvostruče volumen.
Dodati otopljeni maslac, ricottu, rum, vaniliju i sol. Opet miksati.
Staviti i brašno pomiješano s praškom za pecivo i promiješati žlicom pa samo kratko izmiksati.
Pola količine voća dodati u tijesto pa ga iskrenuti u kalup za cake 38 x 10 cm obložen papirom za pečenje.
Onda staviti i drugu polovicu voća te je malo utisnuti žlicom u tijesto.
Ostaviti nešto voća za ukras nakon pečenja.
Peći 1h na 180°C.
Na pola pečenja cake prekriti papirom za pečenje da ne potamni.
Nožem probosti i vidjeti je li pečeno- mora izaći suh.
Ohladiti, ukrasiti voćem pa posuti šećerom u prahu.
_lada_f
Ljubiteljica slatkog