Pita od povrća, šunke i sira bez kora, gluten free naravno 💓

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
Pita od povrća, šunke i sira bez kora, gluten free naravno 💓
Pita od povrća, šunke i sira bez kora, gluten free naravno 💓
Pita od povrća, šunke i sira bez kora, gluten free naravno 💓
Jednostavno, sve što sam našla u hladnjaku pretvorila sam u ručak 😋♥️... receptić je sa bezglutenskim brašnom ali vi ga naravno možete napraviti i sa pšeničnim brašnom...

Sastojci

Broj porcija
4
3 jaja
3 manja krumpira
3 manja paradajza
1 tikvica
2 paprike, crvena i žuta
100 g šunke
100 g sira ementalera
400 ml tekućeg jogurta
350 g mixb Schar bezglutenskog brašna
Prašak za pecivo
1 dcl ulja
Žlica parmezana
Sol, papar, Vegeta

Priprema

Povrće izrežite na kockice..
Jaja i jogurt dobro izmiješajte pjenjačom..
Dodajte ulje i začine
Polako dodajte povrće..
Dodajte šunku i sir također narezane na kockice..
Tikvicu naribajte u smjesu
Počnite dodavati brašno žlicu po žlicu i prašak za pecivo te dobro miješati da ne nastanu grudice..
Kad je smjesa postala kompaktna pustite da odstoji par minuta..
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva..
Kalup obložite pekpapirom..
Prebacite smjesu u kalup..
Posipajte žlicom parmezana
Smanjite temperaturu na 200 stupnjeva i stavite peći pitu..
Pecite 30 minuta na gornjem grijaču
Te još desetak minuta na gornjem grijaču..
Pečenu pitu ostavite da se malo prohladi prije rezanja..
I uživajte!
Dobar tek vam želi Sandra!
Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️