Donuti s Nutellom

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 5min
Donuti s Nutellom
Idealan doručak u ova jesenska prohladna jutra

Sastojci

Broj porcija
20
500 g glatkog brašna
2 jaja
1 vrećica suhog kvasca
50 g maslaca
60 g šećera u prahu
200 g toplog mlijeka
Pola žličice soli
1 žličica tekuće vanilije (bio, Spar)
1 čep ruma (Badel)
Ulje za prženje
Nutella ili pekmez za punjenje

Priprema

Svi sastojci nek su sobne temperature.
U zdjelicu s toplim mlijekom staviti kvasac i žlicu brašna da se kvasac digne.
U veću zdjelu staviti brašno pa onda dodati dignuti kvasac s mlijekom, šećer, jaja, sol, vaniliju i rum te mijesiti nastavkom za tijesto.
Na kraju dodati i maslac pa mijesiti dok tijesto ne postane sasvim glatko.
Nek se diže 1h30 pa čašom raditi oblike a čepom kakve boce izdubiti rupe u donutu.Nek se dižu još pola sata.
Pržiti ih par minuta sa svake strane u ugrijanom ulju pa ih ocijediti na kuhinjskom papiru.
Puniti Nutellom ili pekmezom. Posuti ih sitnim šećerom i guštati.
_lada_f
Ljubiteljica slatkog