Rastapajući kolač od oraha i čokolade

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
Rastapajući kolač od oraha i čokolade
Jednom kad probate gotovi ste! Najbolje ga je jest toplog s toplom čokoladnom glazurom koja curi na sve strane. Nestane u tren

Sastojci

Broj porcija
20
Tijesto:
6 jaja
200 g maslaca sobne temperature
350 g fino mljevenih oraha
275 g šećera
80 g brašna
2 i po' čepa ruma (Badel)
1/3 žličice soli
Naribana korica neprskanog limuna
1 žličica tekuće vanilije (bio, Spar)
Glazura od čokolade:
200 g tamne čokolade za kuhanje
Pola čaše mlijeka (mjera je mala čaša od Nutelle)
1 žlica maslaca

Priprema

Ugrijati pećnicu na 150°C. Pouljiti i pobrašniti pleh u kojem će se kolač peći, kalup 19×30 cm.
U jednu zdjelu staviti orahe i pola količine šećera a u drugoj zdjeli miksati maslac s drugom polovicom šećera.
Kad se dobro proželo dodati im orahe i šećer iz prve zdjele te jos miksati.
Dodavati jedno po jedno jaje neprestano miksajući.
Zatim brašno, rum, sol, vaniliju, koricu limuna.
Smjesu iskrenuti u pleh i peći na 150°C 1h10 minuta.Ako je širi pleh onda kraće peći. Čačkalicom provjeriti je li pečeno, mora izaći suha. Izvaditi i malo ohladiti.
Napraviti glazuru: u lončiću kuhati čokoladu, mlijeko i maslac.
Nakon što se otopilo još malo ukuhati pa ugasiti.Kolač preliti glazurom od čokolade, izrezat na kocke.
_lada_f
Ljubiteljica slatkog