Priprema
Ugrijati pećnicu na 150°C. Pouljiti i pobrašniti pleh u kojem će se kolač peći, kalup 19×30 cm.
U jednu zdjelu staviti orahe i pola količine šećera a u drugoj zdjeli miksati maslac s drugom polovicom šećera.
Kad se dobro proželo dodati im orahe i šećer iz prve zdjele te jos miksati.
Dodavati jedno po jedno jaje neprestano miksajući.
Zatim brašno, rum, sol, vaniliju, koricu limuna.
Smjesu iskrenuti u pleh i peći na 150°C 1h10 minuta.Ako je širi pleh onda kraće peći. Čačkalicom provjeriti je li pečeno, mora izaći suha. Izvaditi i malo ohladiti.
Napraviti glazuru: u lončiću kuhati čokoladu, mlijeko i maslac.
Nakon što se otopilo još malo ukuhati pa ugasiti.Kolač preliti glazurom od čokolade, izrezat na kocke.