Najmekše palačinke

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Najmekše palačinke
Najmekše palačinke
Najmekše palačinke
Najmekše palačinke
Najmekše palačinke
Najmekše palačinke
Najmekše palačinke
Najmekše palačinke
Najmekše palačinke by youtube
Najmekše palačinke
Ovo je recept po kojem uvijek radim palačinke i svi su uvijek oduševljeni s njima.

Sastojci

Broj porcija
8
2jaja
1vanilin šećer
200 mlmlijeka
1 žličicaruma
Prstohvat soli
200 gbrašna
2 žlicesuncokretovog ulja
200 mlmineralne vode
Suncokretovo ulje, za podmazivanje tave
Po želji malo naribane limunove korice

Priprema

U posudu stavite jaja, šećer i vanilin šećer. Pjenasto izmutite s pjenjačom.
Dodajte mlijeko, rum, prstohvat soli i ponovo izmutite.
Malo po malo dodajte brašno (glatko brašno ili pomiješajte oštro i glatko brašno) i miješajte.
Dodajte 2 žlice suncokretovog ulja i 200 ml mineralne vode. Po želji možete dodati i malo naribane limunove korice. Sve dobro izmutite pjenjačom.
Ostavite smjesu da odstoji 20 minuta.
Tavu namažite kistom sa suncokretovim uljem i pustite da se dobro zagrije na srednjoj temperaturi.
Kad je ulje zagrijano kaciolom (zaimačom, šefljom,..) stavite smjesu na tavu i lagano je razlijte po cijeloj površini.
Pecite sa obe strane dok dobije laganu zlatno smeđu boju.
Gotove palaćinke poklopite i ostavite oko 10 minuta.
Palaćinke namažite i dekorirajte s namazom po želji.