Priprema
U posudu stavite jaja, šećer i vanilin šećer. Pjenasto izmutite s pjenjačom.
Dodajte mlijeko, rum, prstohvat soli i ponovo izmutite.
Malo po malo dodajte brašno (glatko brašno ili pomiješajte oštro i glatko brašno) i miješajte.
Dodajte 2 žlice suncokretovog ulja i 200 ml mineralne vode. Po želji možete dodati i malo naribane limunove korice. Sve dobro izmutite pjenjačom.
Ostavite smjesu da odstoji 20 minuta.
Tavu namažite kistom sa suncokretovim uljem i pustite da se dobro zagrije na srednjoj temperaturi.
Kad je ulje zagrijano kaciolom (zaimačom, šefljom,..) stavite smjesu na tavu i lagano je razlijte po cijeloj površini.
Pecite sa obe strane dok dobije laganu zlatno smeđu boju.
Gotove palaćinke poklopite i ostavite oko 10 minuta.
Palaćinke namažite i dekorirajte s namazom po želji.