Složenac od patlidžana

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Složenac od patlidžana
Ovo je ustvari parmigiana koja je prepravljena po ukusu moje obitelji, pa je stoga ni ne mogu nazvati tradicionalnim imenom, ali nimalo ne zaostaje okusom.

Sastojci

Broj porcija
4
1veći patlidžan
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 konzerva pelata (400 g)
3 žlicebrašna
200 gmozzarelle
Par listića bosiljka
2 žlicesjeckanog peršina

Priprema

U tavi zagrijati malo ulja, dodati nasjeckani luk i kratko ga popržiti. Nakon toga sjeckani češnjak, tek koju sekundu da ne zagori, pa pelate. Poklopiti i kuhati 20ak minuta.
Patlidžane narezati na deblje kolute, posoliti, uvaljati u brašno i ispeći s obje strane na malo ulja na tavici.
Umak začiniti po želji, dodati par listića sjeckanog bosiljka, pa sve usitnimo štapnim mikserom.
Pripremimo vatrostalnu zdjelu pa u nju stavimo nekoliko žlica umaka da prekrije dno. I onda slažemo red patlidžana, nasjeckanu mozzarellu i zalijemo umakom. Slažemo redove dok ne potrošimo sastojke.
Pečemo 20 minuta u pećnici na 180 c.
Pečeno pospemo peršinom i poslužimo
nina32