Pileća juha s kokosovim mlijekom i curryjem

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Pileća juha s kokosovim mlijekom i curryjem
Slična vijetnamskoj pho juhi s rižinim rezancima, ova crvena juha krcata je okusima, ali je i pikantna. Nije opasna za one koji nisu ljubitelji ljute hrane jer je puna i svježeg povrća koje donosi osvježenje.

Sastojci

Broj porcija
6
2 limenke (od 425 ml) kokosovog mlijeka
50 gcrvene curry paste
250 grižinih rezanaca
800 mlpilećeg temeljca
55 gsmeđeg šećera
2 žlicesojinog umaka
¾ žličice soli s češnjakom
380 gpečene piletine, nasjeckane
350 gnaribanog kupusa
75 gnaribane mrkve
75 gklica graha
Svježi listići bosiljka i korijandera
Kikiriki, po želji

Priprema

1 Kuhajte

U gusanoj posudi zakuhajte kokosovo mlijeko. Kuhajte 10 do 12 minuta dok dio ne ispari. Umiješajte pastu od curryja te miješajte dok se u potpunosti ne otopi. 


2 Sjedinite sastojke

U međuvremenu prema uputama na pakiranju pripremite rižine rezance. U smjesu s curryjem dodajte temeljac, šećer, sojin umak i sol s češnjakom te ostavite da zakuha. Smanjite vatru i ostavite da krčka 10 minuta povremeno miješajući. Dodajte piletinu i zagrijte.


3 Poslužite

Procijedite rezance te ih razdijelite u 6 zdjelica za juhu. Prelijte ih juhom, nadjenite svježim povrćem, listićima bosiljka i korijandera i kikirikijem te poslužite.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
601 kcal
Proteini
27 g
Masnoće
34 g
Ugljikohidrati
50 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi